Oplevelser - LOF Roskilde Greve

LOF Roskilde Greve

Viden i bevægelse

Abrahams Børn

...

Debat arrangement

ABRAHAMS BØRN Et kunstprojekt om de monoteistiske religioners dogmer.

´Abrahams Børn´ bruger kunsten til at bygge bro mellem Kristendommen, Islam og Jødedommen. Det skal skabe forståelse og dialog, for at modvirke den ekstremisme som en fundamentalistisk opfattelse af religionerne kan skabe i alle lejre.

 Via en inkluderende og fordomsfri dialog omkring religion, kultur og fordomme håber vi på at igangsætte en slags healingsproces i det danske samfund - og det er netop det som er vinklen på detbatarrangementet d, 31, august i Byens Hus,

600 af de ’lyseste’ og ’mørkeste’ citater fra Jødedommen, Kristendommen og Islam gør det klart at de tre religioner i deres dogmer er næsten umulige at skelne fra hinanden og at man kan skabe både rædselsregimer eller næstekærlige samfund ud fra dem alle. I sidste ende er det altså det enkelte menneske og dettes fortolkning af religionerne der skal lægges til ansvar for deres handlinger. 

Skulpturen ’Fundamentalism’ er 3,5m høj og 9m i diameter og opbygget af 8.000 kobberbøger. 28 fladskærme på skulpturens sokkel viser konstant de 600 ’mørke’ og ’lyse’ citater. Den første udstilling af skulpturen på KunstCentret Silkeborg Bad er netop færdig. Udstillingen var en kæmpesucces med tredobling af stedets besøgstal og dagligt besøg af skoleklasser der diskuterede emnerne.

10 ’Skriftsøjler’ (satellit-skulpturer). 2 meter høje skulpturer, opbygget af kobber-bøger, med hver 6 skærme der viser 600 religiøse citater. Skulpturerne opstilles indendørs i fx skoler, biblioteker, borgercentre, rådhus mm. og får debatten bredere ud.

Skulpturen "Fundementalism" skulptur "ABRAHAMS BØRN" kan frem til 29. august 2017 ses på torvet i Holbæk.

Praktisk information

Foredraget er GRATIS - kom i god tid....døren åbnes kl. 18:00 - Byens Hus, Stændertorvet 1A, (Det gamle rådhus). – Indgang via indgang E på husets bagside.

  • Nummer 172510 - Abrahams Børn
  • Start 31.08.17 kl. 19:00-21:00
  • Foredragsholder NIaz Bayati
  • Adresse Byens hus, Stændertorvet, 4000 (kort)
    Under Gulvtæppet
  • Lektioner 1,00
  • Priser
    Almen   DKK 0,00
Dato Tid Sted Foredragsholder Kort
31.08.2017 19:00-21:00 Byens hus NIaz Bayati Kort

Foredragsholder

NIaz Bayati

Niaz er født i 1961 i Irak af kurdiske forældre og har fra ganske lille altid tegnet, formgivet og interesseret mig for kunst.

 I 1984 måtte Niaz flygte til Iran på grund af sin modstand mod det irakiske regime i sit hjemland. Niaz aktive kamp imod overgreb på den kurdiske befolkning betød bl.a., at han blev fængslet mange gange og måtte flygte til Iran i 1985. Niaz var i Iran i et år 1985, hvoraf han var fængslet i 11 mdr.

I 1985 ankom Niaz til Danmark, hvor han har boet lige siden, bortset fra en orlov på otte måneder i 2005-2006, hvor han som led i genopbygningen af Irak underviste på kunstakademiet i Suleimania (Det irakiske Kurdistan).

 

2013 -: Samarbejde med Jens Galschiøt om opstilling af monument af 4 kurdiske kvinder, som symboliserende de kurdiske landområder. 

Praktik. Jens Galschiøt. Kunstprojektet "Fundamentalisme".