Oplevelser - LOF Roskilde Greve

LOF Roskilde Greve

Viden i bevægelse

Københavnertur med besøg på Politimuseet

...

Drik kaffe og spis kage med udsigt til søerne

LOF har arrangeret en Københavnertur med et besøg på Politimuseet - turen er med fælles transport fra Roskilde st., hvor vi mødes kl 11:50 - togbilletten er IKKE inkluderet i prisen, men det er kaffe og kage. Du kan fint medbringe en madpakke til togturen.

Vi kører med toget til Hovedbanegården, og derfra tager vi bussen til Politimuseet.

Besøget på Politimuseet begynder kl 13:00 og slutter ca. kl 15:00. Derefter går vi samlet ned til søerne, hvor vi drikker kaffe, spiser kage og nyder udsigten til søerne.Der er 400 m. fra Politimuseet til Cafeen.

Efter kaffen og kagen går vi samlet langs søerne til Dronning Louises Bro, der er 300 m. Derfra tager vi bussen til Hovedbanegården.

Politimuseets historie strækker sig tilbage til det 20. århundredes begyndelse. Her stillede politiinspektør Henrik Madsen, i 1904, to fugtige kælderrum i Domhuset til rådighed for den unge opdagelsesbetjent Carl Hansen, der ønskede at oprette en studiesamling bestående af forskellige effekter fra særligt større kriminalsager. Udstillingen i de to trange rum viste sig at være en succes og der kom snart mange forespørgsler fra såvel dommerstanden som læger og politi i ind- og udland, som ønskede at se udstillingen. Den megen succes førte til, at samlingen blev overført til større lokaler på Politigården, da denne stod færdig i 1924.

I 1955 var der ikke længere plads på Politigården og museet blev flyttet til Politiskolen på Artillerivej. Her lå samlingen frem til 1967, hvor alle genstandene blev flyttet til en af politiets ledige lejligheder på Blegdamsvej. Fem år senere blev museets genstande igen flyttet – denne gang tilbage til Politiskolen, hvor samlingen blev placeret på skolens loft.

Efter cirka fire år på Politiskolens loft besluttede en af Rigspolitichefen nedsat arbejdsgruppe at lukke museet – hvilket blev gennemført i perioden fra 1976 til 1979. I samme åndedrag som museet blev lukket, tog kræfter imidlertid initiativ til at etablere et nyt og større museum. Dette førte til etableringen af Politihistorisk Selskab, der igennem en årrække arbejdede for oprettelsen af et nyt politimuseum.

I 1993 kronedes de mange anstrengelser med succes, idet der blev etableret et nyt museum i den gamle Station 6 på Fælledvej. De første år blev kun stationens stuetage benyttet som museum, men i 1998 kunne arkitekt Lars Haastrup – der havde stået bag indretningen af hele bygningen – sammen med Rigspolitichef Ivar Boye åbne det samlede museum, der nu fyldte hele Station 6. Museet fik navnet Politihistorisk Museum.

Se: http://politimuseum.dk/

 

 

 

    

Praktisk information

Vi mødes på Roskilde st. kl 11:50 - vi tage toget sammen frem og tilbage til København. Togbilletten er IKKE inkluderet i prisen.

 • Nummer 172502 - Københavnertur med besøg på Politimuseet
 • Start 08.11.17 kl. 11:50-17:00
 • Foredragsholder Lokal Guide
 • Adresse Roskilde st., , 4000 (kort)
  Forhallen ved SevenEleven
 • Lektioner 1,00
 • Priser
  Almen   DKK 210,00
  Efterlønsmodtager Roskilde   DKK 180,00
  Arbejdsledig Roskilde   DKK 180,00
  Pensionist Roskilde   DKK 165,00
Dato Tid Sted Foredragsholder Kort
08.11.2017 11:50-17:00 Roskilde st. Lokal Guide Kort

Foredragsholder

Lokal Guide